Kuleczki z owoców tamaryndowca
Oceń przepis:
Przygotował:
Roger Mooking
- Seria kulinarna:
- Nuta egzotyki na co dzień (odc.19)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Przygotowanie:
Kuleczki z owoców tamaryndowca:
1 paczka (200g) owoców tamaryndowca
1 łyżeczka ostrego, tajskiego sosu
1 ¼ szklanki cukru
szczypta soli
Kuleczki z owoców tamaryndowca:
Na talerz wysyp ¼ szklanki cukru. Do miski włóż owoce tamaryndowca, dodaj ostry sos, sól i resztę cukru. Wymieszaj rękami wszystkie składniki. Uformuj kulki wielkości kęsa. Każdą kulkę obtocz w cukrze.
Opracowano na podstawie programu "Nuta egzotyki na co dzień".
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Desery
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W