Wytrawne kotlety z wędzonego twarogu z sosem koperkowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak lokalnie 5 (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Placki i placuszki
Składniki:
- Kotlety:
- 250 g wędzonego twarogu
- 1 filet z wędzonego pstrąga
- cebula
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
- 2 jajka
- mąka
- olej do smażenia
- Sos koperkowy:
- pęczek koperku
- cebula
- masło
- sól
- łyżka chrzanu
- ¼ szklanki bulionu
- 3-4 krople sosu Tabasco
- 2 łyżki gęstej śmietany
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wędzony twaróg bardzo drobno posiekaj i przełóż do miski.
Dodaj rozdrobnioną wędzoną rybę, startą cebulę, posiekaną natkę pietruszki i jajka. Masę dopraw odrobiną soli i pieprzu.
Uformuj kotlety. Obtocz je w mące i smaż na rozgrzanym oleju z odrobiną masła, aż się przyrumienią z obu stron.
Idealnym dodatkiem do serowych kotletów będzie koperkowy sos.
W rondelku na maśle przysmaż posiekaną cebulę. Dodaj sól, chrzan, bulion śmietanę i ostry sos. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj posiekany koperek. Gotowe!
Kotlety z wędzonego twarogu podawaj z koperkowym sosem. Smacznego!
Dodaj rozdrobnioną wędzoną rybę, startą cebulę, posiekaną natkę pietruszki i jajka. Masę dopraw odrobiną soli i pieprzu.
Uformuj kotlety. Obtocz je w mące i smaż na rozgrzanym oleju z odrobiną masła, aż się przyrumienią z obu stron.
Idealnym dodatkiem do serowych kotletów będzie koperkowy sos.
W rondelku na maśle przysmaż posiekaną cebulę. Dodaj sól, chrzan, bulion śmietanę i ostry sos. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj posiekany koperek. Gotowe!
Kotlety z wędzonego twarogu podawaj z koperkowym sosem. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W