Wytrawne kotlety z wędzonego twarogu z sosem koperkowym

Wytrawne kotlety z wędzonego twarogu
Oceń przepis:
104 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 5 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Placki i placuszki

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wędzony twaróg bardzo drobno posiekaj i przełóż do miski.
Dodaj rozdrobnioną wędzoną rybę, startą cebulę, posiekaną natkę pietruszki i jajka. Masę dopraw odrobiną soli i pieprzu.
Uformuj kotlety. Obtocz je w mące i smaż na rozgrzanym oleju z odrobiną masła, aż się przyrumienią z obu stron.
Idealnym dodatkiem do serowych kotletów będzie koperkowy sos.
W rondelku na maśle przysmaż posiekaną cebulę. Dodaj sól, chrzan, bulion śmietanę i ostry sos. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Na koniec dodaj posiekany koperek. Gotowe!
Kotlety z wędzonego twarogu podawaj z koperkowym sosem. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA