Wędzona rybka warmińska z kiszoną kapustą i jabłkami

Wędzona rybka warmińska z kiszoną kapustą i jabłkami
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Andrzej Polan

Seria kulinarna:
Polska ze smakiem (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć młode ziemniaki i obsmaż je na złoty kolor. Podlej delikatnie wodą i przykryj pokrywką tak aby się udusiły. Na drugiej patelni na oleju obsmaż pokrojone w ćwiartki ze skórką jabłka. Delikatnie oprósz je cukrem. Skarmelizowane jabłka przełóż na talerz. Na tej samej patelni przesmaż pokrojoną w grubą kostkę kapustę. Dopraw ją pieprzem i solą. Gdy będzie gotowa, wyjmij ją na talerz. Kiedy ziemniaki będą miękkie, połącz je z kapustą i jabłkami. Danie dopraw szałwią, pieprzem oraz solą. Przygotuj aksamitny sos. W misce połącz olej z bazylią, miód i sok z cytryny. Na bukiet warzywno-owocowy, połóż łyżką porcje śmietany i kawałki wędzonej ryby. Wszystko oprósz świeżo mielonym pieprzem i solą. Danie skrop aksamitnym sosem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA