Gruszki w winie
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.9)
- Trudność:
- trudne
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Desery
Składniki:
- 750 ml czerwonego wina
- 6 małych
- obranych gruszek
- 3/4 szklanki cukru
- 1 laska cynamonu
- paseczki skórki pomarańczowej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zagotować wino z cukrem i przyprawami, dodać gruszki. Gotować aż będą miękkie, wyjąć. Sos gotować dalej, aż zgęstnieje. Gruszki podawać z sosem.
Można zmniejszyć ilość cukru, a zamiast gruszek użyć do gotowania w winnym sosie suszonych śliwek albo fig.
Można zmniejszyć ilość cukru, a zamiast gruszek użyć do gotowania w winnym sosie suszonych śliwek albo fig.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W