Gruszki w winie

Gruszki w winie
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.9)
Trudność:
trudne
Rodzaj dania:
Przekąski, Desery

Składniki:

  • 750 ml czerwonego wina
  • 6 małych
  • obranych gruszek
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 laska cynamonu
  • paseczki skórki pomarańczowej

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zagotować wino z cukrem i przyprawami, dodać gruszki. Gotować aż będą miękkie, wyjąć. Sos gotować dalej, aż zgęstnieje. Gruszki podawać z sosem.
Można zmniejszyć ilość cukru, a zamiast gruszek użyć do gotowania w winnym sosie suszonych śliwek albo fig.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA