Spring rolle z kiełkami, pstrągiem i ziołami

Spring rolle z kiełkami, pstrągiem i ziołami
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotowanie:


Składniki:
papier ryżowy

1 op. kiełków np. rzodkiewki lub lucerny
pstrąg - 1 szt.
por - biała część
marchew - 1 szt.
oliwa
kolendra
szczypiorek

Przygotowanie:
Brzuszek sprawionego pstrąga wypchać majerankiem i kawałkami cytryny, lekko posolić, upiec, ostudzić. Por i marchew pokroić w 1 mm słupki. Przygotować kiełki. Z pieczonego pstrąga zdjąć skórę i wyciągnąć ości uzyskując kawałki mięsa. Papier ryżowy namoczyć do miękkości w zimnej wodzie, położyć na blacie. Na dolnej połowie ułożyć warstwę kiełków, kilka kawałków pstrąga, warzywa i
zioła. Zawijać podobnie jak naleśniki uważając, żeby papier nie popękał. Każdy \"naleśnik\" przekroić na 3 części i ułożyć \"na stojąco\" na talerzu. Ozdobić kiełkami, ziołami i oliwą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA