Smażony camembert

Smażony camembert
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Jola Słoma

Seria kulinarna:
ATELIER SMAKU odc.5
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 2 camemberty 120 g
  • 2 cykorie
  • 1 łyżka masła
  • 1/4 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
  • 1/4 łyżeczki czarnej soli
  • szczypta asafetydy

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pokrojoną w talarki cykorię podsmażamy na maśle z dodatkiem czarnej soli i asafetydy, aż się lekko zeszkli. Dorzucamy pokrojony w kostkę camembert, mieszamy i czekamy, aż się lekko rozpuści. Posypujemy czarnym pieprzem. Czarna sól i asafetyda pochodzą z Indii, można je kupić w sklepach kolonialnych i internetowych.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA