Smażony camembert
Oceń przepis:
Przygotował:
Jola Słoma
- Seria kulinarna:
- ATELIER SMAKU odc.5
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 2 camemberty 120 g
- 2 cykorie
- 1 łyżka masła
- 1/4 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
- 1/4 łyżeczki czarnej soli
- szczypta asafetydy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pokrojoną w talarki cykorię podsmażamy na maśle z dodatkiem czarnej soli i asafetydy, aż się lekko zeszkli. Dorzucamy pokrojony w kostkę camembert, mieszamy i czekamy, aż się lekko rozpuści. Posypujemy czarnym pieprzem. Czarna sól i asafetyda pochodzą z Indii, można je kupić w sklepach kolonialnych i internetowych.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W