Makaron z pomidorami
Oceń przepis:
Przygotował:
Donna Hay
- Seria kulinarna:
- Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 200 g spaghetti
- 300 g pomidorków koktajlowych
- 2 cukinie
- skrawane obieraczką do warzyw
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka oliwy
- 1 zmiażdżony ząbek czosnku
- ⅓ szklanki liści bazylii
- ⅓ szklanki liści mięty
- sól morska i grubo mielony czarny pieprz
- 1 mozzarella z mleka bawoła
- połamana na kawałki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Makaron gotować al dente w osolonym wrzątku, ok. 8-10 minut. Ostrym nożem naciąć pomidory. Rozdzielić na pół, wycisnąć gniazda nasienne. Makaron wymieszać z pomidorami, cukinią, sokiem z cytryny, oliwą, czosnkiem, bazylią i miętą. Doprawić solą i pieprzem. Nałożyć na talerze. Przybrać kawałkami mozzarelli i podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Makarony, kluski
Kuchnia włoska
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W