„Sernik” z orzechów i syropu klonowego

„Sernik” z orzechów i syropu klonowego
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka, Serniki
Ilość osób:
2

Przygotowanie:

Składniki:
Baza:
po 100 g orzechów włoskich i brazylijskich, namoczonych i odcedzonych
4 daktyle namoczone w półtorej filiżanki wody i odcedzone (wodę zostawić)
pół łyżeczki gałki muszkatołowej

Nadzienie:
3 filiżanki namoczonych nerkowców
150 ml syropu klonowego
1 łyżka łusek babki płesznika
1 łyżka granulowanej lecytyny
sok z jednej cytryny
1 laska wanilii
skórka z 2 cytryn
szczypta soli morskiej
150 ml oleju kokosowego
sos malinowy

Przygotowanie:
Składniki bazy rozdrobnić w blenderze i przełożyć do formy o średnicy 23 cm.
Składniki nadzienia i wodę, w której moczyły się daktyle zmiksować na gładką masę. Wylać na przygotowaną bazę i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Podawać z sosem malinowym.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA