„Sernik” z orzechów i syropu klonowego
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka, Serniki
- Ilość osób:
- 2
Przygotowanie:
Składniki:Baza:
po 100 g orzechów włoskich i brazylijskich, namoczonych i odcedzonych
4 daktyle namoczone w półtorej filiżanki wody i odcedzone (wodę zostawić)
pół łyżeczki gałki muszkatołowej
Nadzienie:
3 filiżanki namoczonych nerkowców
150 ml syropu klonowego
1 łyżka łusek babki płesznika
1 łyżka granulowanej lecytyny
sok z jednej cytryny
1 laska wanilii
skórka z 2 cytryn
szczypta soli morskiej
150 ml oleju kokosowego
sos malinowy
Przygotowanie:
Składniki bazy rozdrobnić w blenderze i przełożyć do formy o średnicy 23 cm.
Składniki nadzienia i wodę, w której moczyły się daktyle zmiksować na gładką masę. Wylać na przygotowaną bazę i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Podawać z sosem malinowym.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W