Zupa cytrynowa z domowymi kiełbaskami
Oceń przepis:
Przygotował:
Kinga Paruzel
- Seria kulinarna:
- Z.U.P.A. 2 (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 l bulionu drobiowego
- 400 g mięsa mielonego z indyka
- 2 białka
- 4 żółtka
- 4 łyżki otrąb owsianych
- 2 cytryny
- 2 ząbki czosnku
- łyżeczka słodkiej papryki
- makaron ryżowy
- bazylia świeża
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zagotuj w garnku bulion drobiowy. Przygotuj domowe kiełbaski. Mielone mięso przełóż do miski. Dodaj białka z dwóch umytych wcześniej jajek, a żółtka zachowaj na później. Wrzuć otręby, które zastępują bułkę tartą. Dopraw wyciśniętym przez praskę czosnkiem, słodką papryką, solą i pieprzem. Całość wymieszaj, aby połączyć wszystkie składniki. Umyj plastikową butelkę po wodzie mineralnej, przetnij ją w połowie i zachowaj jej górną część. Przełóż mięso do butelki i przeciskając przez mniejszy otwór formuj kiełbaski wrzucając je na gotujący bulion. Gotuj 4 minuty i przełóż na talerz.
Do zupy dodaj makaron ryżowy i ugotuj al dente. W międzyczasie żółtka połącz w miseczce ze skórką i sokiem z cytryn cały czas mieszając, dolej chochlę ciepłego bulionu i wszystko przelej do zupy dalej mieszając. Wrzuć ugotowane kiełbaski. Podawaj ze świeżo posiekaną bazylią.
Do zupy dodaj makaron ryżowy i ugotuj al dente. W międzyczasie żółtka połącz w miseczce ze skórką i sokiem z cytryn cały czas mieszając, dolej chochlę ciepłego bulionu i wszystko przelej do zupy dalej mieszając. Wrzuć ugotowane kiełbaski. Podawaj ze świeżo posiekaną bazylią.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zupy
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W