Cevapi z carpaccio z arbuza i serem feta
Oceń przepis:
Przygotował:
David Gaboriaud
- Seria kulinarna:
- David w Europie 4 (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia bałkańska
Składniki:
- 500 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego
- 1 mała cebula, drobno posiekana
- 1 cebula, pokrojona w krążki
- 1 mały pęczek natki pietruszki, drobno posiekany
- sól i pieprz – do smaku
- olej do smażenia
Carpaccio z arbuza:
- 1 kawałek arbuza
- 50 g fety
- Starta skórka z 1/2 cytryny
- Liście świeżego oregano
- 1 łyżka oliwy z oliwek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zacznij od przygotowania arbuza. Pokrój go na bardzo cienkie plastry, pozbywając się skórki.
Przełóż plastry na talerz, dodaj skórkę z cytryny, pokruszony ser feta oraz liście oregano. Całość polej łyżką oliwy i wstaw do lodówki.
Mięso dokładnie wymieszaj z posiekaną cebulą oraz czosnkiem i dopraw solą i pieprzem.
Uformuj małe i krótkie kiełbaski (cevapi) o grubości palca i smaż na mocno rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.
Usmażone cevapi podawaj z carpaccio z arbuza i krążkami cebuli.
Przełóż plastry na talerz, dodaj skórkę z cytryny, pokruszony ser feta oraz liście oregano. Całość polej łyżką oliwy i wstaw do lodówki.
Mięso dokładnie wymieszaj z posiekaną cebulą oraz czosnkiem i dopraw solą i pieprzem.
Uformuj małe i krótkie kiełbaski (cevapi) o grubości palca i smaż na mocno rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.
Usmażone cevapi podawaj z carpaccio z arbuza i krążkami cebuli.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia bałkańska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W