Cantucci orzechowo-czekoladowe
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- ABC gotowania - kuchnia włoska (odc. 11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 60 g migdałów
- 20 g dowolnych orzechów
- 20 g rodzynek
- 100 g dobrej gorzkiej czekolady
- 1 opakowanie cukru wanilinowego
- 260 g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 150 g cukru
- szczypta soli
- 2 jaja
- 100 g masła
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia. Dodajemy resztę składników i zagniatamy jednolite ciasto. Dodajemy bakalie i pokrojoną na kawałeczki czekoladę.
Formujemy bochenek o szerokości ok. 4 cm i wysokości 1,5 cm. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 15 minut. Wyciągamy, lekko studzimy i kroimy na ok. 1 cm kromki. Z powrotem układamy na blasze i suszymy jeszcze 10 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W