Cantucci orzechowo-czekoladowe

Cantucci orzechowo-czekoladowe
Oceń przepis:
59 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC gotowania - kuchnia włoska (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • 60 g migdałów
  • 20 g dowolnych orzechów
  • 20 g rodzynek
  • 100 g dobrej gorzkiej czekolady
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 260 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 150 g cukru
  • szczypta soli
  • 2 jaja
  • 100 g masła

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia. Dodajemy resztę składników i zagniatamy jednolite ciasto. Dodajemy bakalie i pokrojoną na kawałeczki czekoladę.

Formujemy bochenek o szerokości ok. 4 cm i wysokości 1,5 cm. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 15 minut. Wyciągamy, lekko studzimy i kroimy na ok. 1 cm kromki. Z powrotem układamy na blasze i suszymy jeszcze 10 minut.

 

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA