Pierożki z jagodami i białą czekoladą
Oceń przepis:
Przygotował:
Adam Chrząstowski
- Seria kulinarna:
- Adam po pracy 2 (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- 250 g mąki
- 3 łyżki ciemnego kakao
- mleko
- 1 jajko
- 300 g jagód
- 100 g białej czekolady
- 3 łyżki siekanej świeżej mięty
- 1 cukier waniliowy
- 3 łyżki miodu
- lody waniliowe
- sól
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mąkę wymieszaj z kakao, dodaj szczyptę soli i jajko. Wymieszaj i dodaj mleka do odpowiedniej gęstości. Wymieszaj jagody z pokruszoną czekoladą, cukrem waniliowym, miodem i miętą. Ciasto rozwałkuj i wykrój z niego krążki. Nakładaj jagody z czekoladą i sklejaj pierożki. Gotuj we wrzącej wodzie i podawaj z lodami waniliowymi.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W