Deser z bananów i burbona
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 3 łyżki miodu
- 3 łyżki bourbona
- 1 łyżka świeżego soku z limonki
- 4 banany (około 550 g)
- 3 łyżki migdałów w płatkach
- 4-6 zwykłych ciasteczek z cukrem
- 1 łyżeczka paseczków lub otartej
- skórki z limonki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Połączyć w miseczce miód, bourbon i sok z limonki. Obrać banany i pokroić na plasterki grubości 1,5 cm. Dorzucić do miodowej mieszaniny. Płatki migdałów opiec na suchej patelni albo w piekarniku na blasze w temperaturze 200 stopni C przez 6 minut, aż się lekko zrumienią. Odłożyć na bok. Przed podaniem grubo połamać ciasteczka i rozłożyć między 4 pucharki. Na wierzch nałożyć masę z bananami. Przybrać migdałami i skórką limonki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Desery
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W