Strata z letnimi warzywami
Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Kucharski
- Seria kulinarna:
- Domowa piekarnia Kucharskiego (odc. 11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zapiekanki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 1 cebula
- 2 żółte cukinie
- 3 kolorowe papryki
- 8 pieczarek
- 2 ząbki czosnku
- oliwa z oliwek
- 8 jajek
- 3 łyżki mąki pszennej
- 1 łyżeczka soli
- 0,5 łyżeczki pieprzu
- 2 kulki mozzarelli
- 200 g fety
- 5-6 kromek czerstwej focacci lub innego pieczywa
- garść listków bazylii
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 170º C. Formę do zapiekania o wymiarach około 20x30 cm nasmarować oliwą z oliwek.
Warzywa pokroić w plasterki i paski. Podsmażyć na oliwie z oliwek. Pod koniec smażenia dodać pokrojony w plasterki czosnek.
Jajka wymieszać z mąką pszenną, solą i pieprzem. Dodać porwaną na kawałki mozzarellę, fetę i chleb pokrojone w kostkę. Wszystko wymieszać, dodać warzywa i bazylię. Ponownie wymieszać, i przełożyć do naczynia do zapiekania i wstawić do rozgrzanego piekarnika na około 1 godzinę.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zapiekanki
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W