Owocowe crumble z sezamową nutą
Oceń przepis:
Przygotował:
Jola Słoma
- Seria kulinarna:
- ATELIER SMAKU bez cukru (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- 20 dag pokrojonych jabłek
- 1 banan
- 6 truskawek
- garść aronii
- 6 łyżek poppingu z amarantusa
- 6 łyżeczek pasty sezmowej
- 3 łyżeczki ksylitolu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Dobrze mieszamy tahinę z ksylitolem, następnie dodajemy amarantus i jeszcze raz mieszamy. W 6 żaroodpornych naczynkach układamy owoce i przykrywamy "kruszonką". Zapiekamy ok. 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W