Brzoskwinie
Oceń przepis:
Przygotował:
Jacek Sikora
- Seria kulinarna:
- Słodki drań 2 (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 2 brzoskwinie
- pół kostki masła
- 3 łyżki cukru pudru
- pół szklanki cukru brązowego
- szklanka wody
- 2 łyżki mąki
- laska wanilii
- szklanka mleka
- opakowanie płatków migdałowych
- 2 łyżki miazgi migdałowej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Brzoskwinie przekroić na pół i wyjąć pestkę. W garnku zagotować wodę i dodać do niej cukier i laskę wanilii. Kiedy zrobi się syrop, włożyć do niego połówki brzoskwiń. Przez chwilę pogotować je obracając, żeby syrop objął całość owocu. Do rondelka wrzucić masło i cukier. Rozpuścić składniki. Kiedy masło będzie płynne, a cukier się rozpuści, powoli dodać mąkę i rozprowadzić składniki razem. Stopniowo dolewać mleka cały czas mieszając. Wrzucić miazgę migdałową, płatki i całość zamieszać. Połówki brzoskwiń wyjąć z syropu i w miejsce pestki nałożyć porcję sosu. Całość posypać płatkami migdałowymi.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Desery
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W