Grillowany ostrobok i tabule z kalafiora i brokułu

Oceń przepis:
Przygotował:
David Gaboriaud
- Seria kulinarna:
- David w Europie 2 (odc. 15)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia hiszpańska
Składniki:
- 2 ostroboki (ryby podobne do makreli i sardynki), oczyszczone i wypatroszone
- ½ surowego kalafiora
- ½ surowego brokułu
- 2 łyżki czarnych oliwek
- 1 dymka drobno posiekana
- fileciki i sok z jednej pomarańczy
- sok z ½ cytryny
- popcorn gotowy
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
W robocie kuchennym zmiksuj kalafior i brokuł. W misce wymieszaj zmiksowany kalafior z brokułem, czarne oliwki, dymkę, fileciki i sok z pomarańczy, sok z cytryny oraz oliwę z oliwek. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj gotowy popcorn.
Ponacinaj każdą rybę, dopraw solą i pieprzem. Grilluj rybki na patelni grillowej kilka minut z obu stron.
Serwuj ciepłe ostroboki z tabule.
Ponacinaj każdą rybę, dopraw solą i pieprzem. Grilluj rybki na patelni grillowej kilka minut z obu stron.
Serwuj ciepłe ostroboki z tabule.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W