Małże św. Jakuba

Małże św. Jakuba
Oceń przepis:
74 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Piotr Przykaza

Seria kulinarna:
Jak Piotr przykazał (odc.9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Umyte mięso z małży marynować w niewielkiej ilości soli, czosnku, imbiru i kurkumy. Sos (ważne by robić go oddzielnie): pół na pół mleko kokosowe i śmietana 36%, dodać trochę trawy cytrynowej, czosnku, imbiru, chilli i sosu rybnego. Podgrzać na małym ogniu aż sos się odpowiednio zagęści. Małże smażyć na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju, po 2 minuty z każdej strony. Wylać sos na talerz. Ułożyć małże.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA