Oglądaj jak chcesz i kiedy chcesz! Sprawdź
ATELIER SMAKU na szlaku
Polska, 2011, 5 x 13
Jola Słoma i Mirek Trymbulak po latach zgłębiania swojej pasji - kuchni wegetariańskiej w swoich książkach i programach, postanowili wyruszyć na szlak kulinarnych poszukiwań. Ruszyli śladem restauracji, które są otwarte na ludzi na różnych dietach.
Podnieśli sobie i gotującym z nimi szefom kuchni poprzeczkę, tworząc wspólnie kartę dań wegańskich i
bezglutenowych. Stawiają na spędzanie czasu przy wspólnym stole, na którym znajdzie się jedzenie, które
może zadowolić każdego. Pokazują też problemy z jakimi styka się na co dzień wegetarianin chcący
zamówić sobie coś do jedzenia w tradycyjnej restauracji.
Program nie tylko przełamuje stereotypy i jest odpowiedzią na wzrost świadomości społeczeństwa na temat
zdrowego odżywiania, ale również podaje widzowi na talerzu dobre wrażenia dzięki obrazom smacznego
jedzenia i pięknych miejsc.
Pierwsza seria "ATELIER SMAKU na szlaku" powstała w Sopocie. Autorzy w każdym z pięciu odcinków,
prezentując piękno tego urokliwego nadmorskiego kurortu, odwiedzili wyjątkowe i ciekawe miejsca, gdzie
gotują ludzie z miłością i oddaniem, którzy zawsze znajdą sposób na nakarmienie każdego.
Restauracje, które biorą udział w programie, tworząc wspólnie z Jolą Słomą & Mirkiem Trymbulakiem kartę dań bezglutenowych i wegańskich, otrzymują oznaczenie ''ATELIER SMAKU'' i tym samym trafiają na specjalną mapę.
Gospodarze programu, Jola Słoma i Mirek Trymbulak, są wegetarianami, projektantami mody i autorami
trzech książek kulinarnych: "Nakarmić duszę", "Ubrać duszę" i " Atelier Smaku".
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź