Eton Mess
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery, Bezy
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 400 ml śmietanki kremówki
- kilka dużych bez
- 1-2 łyżeczki pasty z wanilii
- 2 szklanki jeżyn
- 2 szklanki truskawek
- 2 łyżki likieru Passoa lub innego ulubionego
- 1 łyżka drobnego cukru lub cukru pudru
- 3-4 gałązki świeżej mięty
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Truskawki i jeżyny myjemy, połowę owoców przekładamy do większej miski i lekko rozgniatamy z cukrem i likierem. Śmietankę kremówkę ubijamy ale niezbyt sztywno na koniec dodajemy pastę z wanilii i tylko lekko mieszamy.
Bezy wkruszamy do śmietanki, dodajemy rozgniecione owoce i część owoców całych.
Mieszamy delikatnie i przekładamy do wysokich szklanek do deserów, podajemy udekorowane całymi owocami, listkami mięty i pokruszonymi bezami.
Bezy wkruszamy do śmietanki, dodajemy rozgniecione owoce i część owoców całych.
Mieszamy delikatnie i przekładamy do wysokich szklanek do deserów, podajemy udekorowane całymi owocami, listkami mięty i pokruszonymi bezami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Desery
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W