Kremowy sernik z suszonymi plastrami jabłek i gruszek

Oceń przepis:
Przygotował:
Jagna Niedzielska
- Seria kulinarna:
- Jagny Niedzielskiej kuchnia bez resztek (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Serniki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 1 kg twarogu na sernik
- 300 g cukru
- 4 jajka
- 200 ml śmietany kremówki 30% lub 36%
- ¾ szklanki mąki pszennej
- 1 jabłko
- 1 gruszka
- szczypta soli
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Najpierw przygotuj jabłka i gruszki. Możesz od razu użyć większej ilości. Jabłko i gruszkę pokrój w cienkie plastry, usuń tylko pestki. Piecz w piekarniku nagrzanym do 90 stopni, do momentu, aż owoce się wysuszą.
Wszystkie pozostałe składniki wymieszaj ze sobą mikserem na gładką masę.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 120 stopni w kąpieli wodnej, przez około 1,5 h.
Odstaw sernik najlepiej na całą noc do lodówki.
Podawaj kawałkami suszonych owoców.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W