Tort Pischinger
Oceń przepis:
Przygotował:
Jan i Jakub Kuroniowie
- Seria kulinarna:
- Kuroniowie rozgryzają (odc.9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Kuchnia świata:
- Kuchnia austriacka
Składniki:
- 250 g masła
- 250 g cukru pudru
- 25 ml rumu
- 2 żółtka
- 50 g czekolady
- 1 paczka wafli
- ew. 80 g orzechów laskowych lub włoskich
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ucieramy masło z żółtkami i cukrem do białości, dodajemy roztopioną czekoladę (garnek z czekoladą wkładamy do naczynia z gorącą wodą) i drobno posiekane lub zmielone orzechy. Na koniec dolewamy kieliszek rumu. Masę mieszamy i smarujemy nią wafle, kładąc jeden na drugim. Cały tort dociskamy i stawiamy w chłodnym miejscu niedostępnym dla dzieci. Można wierzch tortu posmarować pozostałą masą i udekorować czekoladą lub orzechami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Ciasta i ciasteczka
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W