Makaron z czosnkiem i grzybami

Makaron z czosnkiem i grzybami
Oceń przepis:
148 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Jamie Oliver

Seria kulinarna:
Jamie Oliver: 5 składników (odc. 10)
Rodzaj dania:
Makarony, kluski, Dania z grzybów
Ilość osób:
2
Kaloryczność:
402 kcal.

Składniki:

  • 150 g suszonego trofie albo fusilli

  • 2 ząbki czosnku
  • 250 g mieszanki grzybów
  • 25 g parmezanu
  • 2 czubate łyżki półtłustego crème fraîche

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ugotuj makaron w osolonej wodzie zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Odsącz i zachowaj trochę wody po gotowaniu.
W międzyczasie obierz i pokrój ząbki czosnku. Postaw dużą patelnię na średnim ogniu i wlej ½ łyżki oliwy z oliwek. Minutę później dodaj grzyby, rwąc na kawałki większe sztuki. Dopraw solą morską i czarnym pieprzem, i smaż przez 8 minut, regularnie mieszając.

Wymieszaj makaron z grzybami i dodaj trochę wody po gotowaniu makaronu. Zetrzyj większość parmezanu, wymieszaj z crème fraîche, dopraw do smaku i nałóż danie na talerz, posypując resztą startego parmezanu

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA