Makaron z czosnkiem i grzybami
Oceń przepis:
Przygotował:
Jamie Oliver
- Seria kulinarna:
- Jamie Oliver: 5 składników (odc. 10)
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski, Dania z grzybów
- Ilość osób:
- 2
- Kaloryczność:
- 402 kcal.
Składniki:
-
150 g suszonego trofie albo fusilli
- 2 ząbki czosnku
- 250 g mieszanki grzybów
- 25 g parmezanu
- 2 czubate łyżki półtłustego crème fraîche
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ugotuj makaron w osolonej wodzie zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Odsącz i zachowaj trochę wody po gotowaniu.
W międzyczasie obierz i pokrój ząbki czosnku. Postaw dużą patelnię na średnim ogniu i wlej ½ łyżki oliwy z oliwek. Minutę później dodaj grzyby, rwąc na kawałki większe sztuki. Dopraw solą morską i czarnym pieprzem, i smaż przez 8 minut, regularnie mieszając.
Wymieszaj makaron z grzybami i dodaj trochę wody po gotowaniu makaronu. Zetrzyj większość parmezanu, wymieszaj z crème fraîche, dopraw do smaku i nałóż danie na talerz, posypując resztą startego parmezanu
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z grzybów
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W