Tarta cytrynowa
Oceń przepis:
Przygotował:
Laura Calder
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu (odc.25)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 2 całe jajka
- 4 żółtka jajek
- 155 g cukru
- 175 ml soku cytrynowego (z 4 cytryn)
- 150 ml crème fraîche lub gęstej śmietany
- 1 kruchy spód tarty
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Podgrzej piekarnik do temperatury 160°C. Ubij razem jajka, żółtka i cukier. Dodaj sok z cytryny, a następnie śmietanę. Wylej na spód tarty. Pozbądź się piany, która zebrała się na wierzchu oraz bąbelków. Piecz, aż tarta się zsiądzie, czyli ok. 30 min. Przed podaniem schłodź.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia francuska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W