Tarta cytrynowa

Tarta cytrynowa
Oceń przepis:
35 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.25)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
6

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Podgrzej piekarnik do temperatury 160°C. Ubij razem jajka, żółtka i cukier. Dodaj sok z cytryny, a następnie śmietanę. Wylej na spód tarty. Pozbądź się piany, która zebrała się na wierzchu oraz bąbelków. Piecz, aż tarta się zsiądzie, czyli ok. 30 min. Przed podaniem schłodź.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA