Kaszotto z fasolką szparagową
Oceń przepis:
Składniki:
- 1 cebula, drobno pokrojona
- 2 ząbki czosnku, posiekane
- oliwa z oliwek
- 200 g kaszy pęczak
- 500-700 ml rosołu lub wywaru warzywnego
- 3 łyżki masła
- sól i pieprz
- 100 g ulubionych warzyw sezonowych
- 200 g mrożonej zielonej fasolki
- natka pietruszki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek na oliwie. Dodać pęczak i smażyć całość kilka minut. Podlać chochlą rosołu, zmniejszyć gaz i gotować bez przykrycia, aż płyn wyparuje, następnie dolać kolejną chochelkę. Gotować całość na wolnym ogniu podlewając rosołem, aż kasza będzie miękka.
Pod koniec gotowania kaszy dodać groszek i fasolkę. Gotować jeszcze chwilę, aż warzywa będą miękkie.
Jeśli potrzeba, podlać rosołem, żeby potrawa miała konsystencję gęstej zupy. Dodać masło i doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać posiekaną natką pietruszki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W