Wątróbki z indyka z wiśniami, miodem i imbirem
Oceń przepis:
Przygotował:
Adam Chrząstowski
- Seria kulinarna:
- Adam w sieci: patenty i triki (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- 600 g wątróbek z indyka
- 100 g wiśni drylowanych (mrożonych)
- 4 łyżki miodu
- 2 cm świeżego imbiru
- 50 ml wiśniówki
- 50 ml octu balsamicznego
- 1 szalotka
- 100 g masła
- 1 szt chałki
- sól
- pieprz
- mąka
- olej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wątróbki oczyść i oprósz mąką. Obsmaż na małej ilości oleju. Dodaj posiekaną szalotkę i imbir. Zeszklij i dodaj rozmrożone wiśnie. Duś aż sok z wiśni odparuje i dodaj ocet balsamiczny i wiśniówkę. Gdy płyn ponownie prawie całkiem odparuje, wkręć w całość po kawałku masło by powstał sos. Podaj wątróbkę z sosem na tostach z chałki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W