Pudding z brązowego ryżu
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 61)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 1 filiżanka brązowego ryżu
- 3 filiżanki soku pomarańczowego
- 1 łyżka startego imbiru
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżka mieszanki siemienia lnianego, słonecznika i migdałów
- 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich
- pół filiżanki pokrojonej papai
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Sok, imbir, cynamon i opłukany ryż umieścić w szybkowarze albo garnku. Gotować do miękkości (15 minut w szybkowarze, 40 w zwykłym garnku). Od czasu do czasu mieszać i w razie potrzeby uzupełnić płyn.
Przed podaniem posypać mieszanką ziaren, orzechami i papają.
Przed podaniem posypać mieszanką ziaren, orzechami i papają.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W