Tosty czekoladowe
Oceń przepis:
Przygotował:
Jacek Sikora
- Seria kulinarna:
- Słodki drań (odc.7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
Składniki:
- 6 kromek chleba tostowego
- pół tabliczki czekolady ciemnej
- pół tabliczki czekolady białej
- baton czekoladowy
- masło do posmarowania
- ser pleśniowy
- orzechy włoskie
- konfitura z żurawiny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kromki chleba posmarować masłem. Stroną posmarowaną położyć na rozgrzanej patelni. Posypać pokruszoną lub pociętą w paski czekoladą, serem pleśniowym lub batonem czekoladowym. Przykryć drugą kromką stroną posmarowaną masłem na zewnątrz. Smażyć pod przykryciem. Po minucie odwrócić na drugą stronę. Po upieczeniu zdjąć z patelni i podawać z konfiturą żurawinową.
© Jacek Sikora
© Jacek Sikora
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W