Grillowana kanapka z figami, havarti i brie
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 53)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z grilla
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 200 g cienko pokrojonego, ugotowanego indyka
- 4 świeże figi
- 200 g sera havarti
- 1 pęczek szczypiorku
- 2 łyżki pasty figowej
- 1 bułka na zakwasie
- masło
- pieprz
- brie
- truskawki
- dowolne zioła (np. pietruszka, szczypiorek, koperek) skropione oliwą do przybrania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Bułkę przekroić na pół, posmarować masłem, pastą figową i przełożyć na blachę. Posypać szczypiorkiem, ułożyć warstwę indyka, brie i sera havarti. Doprawić pieprzem, wstawić pod grill i zapiekać przez 3-4 minuty, aż sery się stopią. Przybrać truskawkami i figami. Podawać z sałatką ziołową.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z grilla
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W