Ciasto migdałowe z jabłkami
Oceń przepis:
Przygotował:
Iwona Zasuwa
- Seria kulinarna:
- Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka, Dobre dla dzieci
Składniki:
- 200 g migdałów bez skórki
- 50 g mąki kokosowej (mogą być wiórki)
- 40 g ksylitolu
- ½ łyżeczki cynamonu (do smaku)
- 3 jajka
- 3 czubate łyżeczki proszku do pieczenia eko
- 4-5 jabłek
- odrobina kokosowego tłuszczu
- woda
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zmiel drobno migdały i ksylitol na puder, dołóż proszek do pieczenia.
Jajka ubij i połącz z suchymi składnikami. Dodaj jeszcze trochę wody do uzyskania konsystencji bardzo gęstej śmietany.
Ciasto wyłóż do szklanego lub ceramicznego naczynia posmarowanego kokosowym tłuszczem i ozdób cząstkami jabłek ułożonymi na sztorc. Posyp całość cynamonem.
Zapiekaj minimum 30 minut w temperaturze 150-170º C.
Ciasto powinno urosnąć mniej więcej dwukrotnie.
Jajka ubij i połącz z suchymi składnikami. Dodaj jeszcze trochę wody do uzyskania konsystencji bardzo gęstej śmietany.
Ciasto wyłóż do szklanego lub ceramicznego naczynia posmarowanego kokosowym tłuszczem i ozdób cząstkami jabłek ułożonymi na sztorc. Posyp całość cynamonem.
Zapiekaj minimum 30 minut w temperaturze 150-170º C.
Ciasto powinno urosnąć mniej więcej dwukrotnie.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W