Czekoladowe muffiny z białą polewą i truskawkami

Czekoladowe muffiny z białą polewą i truskawkami
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Agata Jędraszczak

Seria kulinarna:
ImprezuJEMY (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Czekoladę zetrzeć na tarce. Wrzucić do misy malaksera, dodać czekoladę, proszek do pieczenia, jajka, mleko, sól i miód. Zmiksować. Napełnić papilotki i włożyć do formy na muffiny. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Muffiny pokryć masą z białej czekolady, a na wierzchu ułożyć połówkę truskawki. Wstawić do lodówki, ale wyjąć 15 minut przed przybyciem gości.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA