Czekoladowe muffiny z białą polewą i truskawkami
Oceń przepis:
Przygotował:
Agata Jędraszczak
- Seria kulinarna:
- ImprezuJEMY (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
Składniki:
- 2 tabliczki czekolady deserowej
- 2 łyżki miodu
- 2 jajka
- 1 szklanka mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 1/4 szklanki mleka
- tabliczka białej czekolady
- kilkanaście truskawek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Czekoladę zetrzeć na tarce. Wrzucić do misy malaksera, dodać czekoladę, proszek do pieczenia, jajka, mleko, sól i miód. Zmiksować. Napełnić papilotki i włożyć do formy na muffiny. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Muffiny pokryć masą z białej czekolady, a na wierzchu ułożyć połówkę truskawki. Wstawić do lodówki, ale wyjąć 15 minut przed przybyciem gości.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W