Wątróbka z gruszkami i dżemem z gorzkich pomarańczy na sałacie

Wątróbka z gruszkami i dżemem z gorzkich pomarańczy na sałacie
Oceń przepis:
48 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
365 obiadów Mariety Mareckiej 4 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z kurczaka, Podroby

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wątróbkę oczyszczamy z żyłek i błonek i moczymy w mleku.
Gruszki obieramy i kroimy w ósemki.
Rozgrzewamy masło, wątróbki odsączamy i obtaczamy w mące, układamy na gorącej patelni. Od razu dorzucamy do nich gruszki, szalotki pokrojone na pół lub ćwiartki. Wątróbki odwracamy na drugą stronę, dodajemy dżem, musztardę i tymianek. Doprawiamy solą i pieprzem, ściągamy wątróbki z patelni, a resztę dosmażamy krótko.
Na talerzach rozkładamy sałatę porwaną na mniejsze kawałki, układamy na niej wątróbkę i gruszki z szalotkami. Serwujemy z bagietką.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA