Błyskawiczna zupa pomidorowa
Oceń przepis:
Przygotował:
Jola Słoma
- Seria kulinarna:
- ATELIER SMAKU (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 2 szklanki soku pomidorowego
- 1 marchewka
- 1 łyżka utartego świeżego imbiru
- 4 łyżki kaszy manny
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 4 goździki
- szczypta gałki muszkatołowej
- 1 łyżeczka oliwy truflowej
- 1 łyżeczka soli
- 2 szklanki wody
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pokrojoną w talarki marchewkę wrzucamy do wody i gotujemy z cynamonem, goździkami, gałką muszkatołową i utartym imbirem przez ok. 5 minut. Następnie wlewamy sok pomidorowy, kaszę mannę i sól, gotujemy jeszcze 5 minut na małym ogniu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W