Pieczony filet z sandacza w porach z estragonowym rissoto z grillowanymi grzybami i pomidorkami koktajlowymi - Mateusz Kulpa

Pieczony filet z sandacza w porach
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 3.40
Seria kulinarna:
Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Sandacza oskrobać z łusek. Podzielić go na mniejsze kawałki. Doprawić pieprzem i solą. Skropić sokiem z połowy cytryny. Pora pokroić w grube plastry. Kawałki ryby z pokrojonym porem zawinąć w folię i piec przez 15 minut w temperaturze 180 stpopni C. Cebulę, czosnek pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na oleju. Dodać ryż arborio. Mieszać. Dodać białe wino. Poczekać aż alkohol wyparuje. Dodać bulion i poczekać aż ryż wchłonie cały płyn. Na końcu dodać estragon i masło. Wszystko połączyć. Pomidorki koktajlowe ponacinać od dołu. Grzyby pokroić. Warzywa grillować na patelni. Na końcu doprawić solą. Rybę podawać z rissoto i grillowanymi warzywami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA