Smażone szalotki i olej szalotkowy
Oceń przepis:
Przygotował:
Marta Dymek
- Seria kulinarna:
- Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia tajska
Przygotowanie:
Szalotki pokroić w grube paski równej grubości. Na dnie woka lub małego rondelka rozgrzać olej, dodać cebulki i smażyć je na złoto na małym ogniu. Zajmie to około 8 - 10 minut. Szalotki po usmażeniu przełożyć na papier i przestudzić. Oleju nie wylewać.
Kiedy olej przestygnie przelać do go butelki, a szalotki przełożyć do słoiczka. Olej można przechowywać przez kilka miesięcy, a szalotki przez kilka tygodni.
Kiedy olej przestygnie przelać do go butelki, a szalotki przełożyć do słoiczka. Olej można przechowywać przez kilka miesięcy, a szalotki przez kilka tygodni.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W