Ciasto cukiniowe z oliwą z oliwek

Ciasto cukiniowe
Oceń przepis:
70 ocen Średnia ocena: 3.40

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki soli
  • ⅓ szklanki puree dyniowego
  • 1 szklanka cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • skórka otarta z połowy pomarańczy
  • skórka otarta z połowy cytryny
  • 2 szklanki startej cukinii
  • 1 szklanka posiekanych pistacji

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 175 stopni. Połączyć suche składniki, następnie ubić mokre składniki, dodać cukinię oraz pistacje i przelać do tortownicy.
Piec przez 50 - 60 minut, następnie ostudzić i posypać cukrem pudrem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA