Ciasto cukiniowe z oliwą z oliwek
Oceń przepis:
Przygotował:
Marta Dymek
- Seria kulinarna:
- Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka, Dania wegańskie, Ciasta wegańskie
Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- ½ łyżeczki soli
- ⅓ szklanki puree dyniowego
- 1 szklanka cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- skórka otarta z połowy pomarańczy
- skórka otarta z połowy cytryny
- 2 szklanki startej cukinii
- 1 szklanka posiekanych pistacji
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 175 stopni. Połączyć suche składniki, następnie ubić mokre składniki, dodać cukinię oraz pistacje i przelać do tortownicy.
Piec przez 50 - 60 minut, następnie ostudzić i posypać cukrem pudrem.
Piec przez 50 - 60 minut, następnie ostudzić i posypać cukrem pudrem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Ciasta wegańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W