Ciastka arabskie bazbuse

Ciastka arabskie bazbuse
Oceń przepis:
48 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Jacek Sikora

Seria kulinarna:
Słodki drań 2 (odc.9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia arabska

Składniki:

Na syrop

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kaszę manną, cynamon, kokos, cukier waniliowy i proszek do pieczenia wsypuję do miski. Składniki połączyć za pomocą łopatki. Dodaję miękkie masło i mleko, wszystko wyrobić ręką. Przygotuję blachę ciasto rozprowadzić na wyłożonej pergaminem blaszce i pokroić na niewielkie kwadraty. Blachę wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec ok. 45 minut. Do garnka wlać wodę, dosypać cukier i dodać sok z cytryny. Całość zagotować w dość wysokiej temperaturze, poczekać aż zgęstnieje. Ciasto wyjąć z piekarnika i jeszcze ciepłe polać syropem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA