Zabajone cytrynowe

Zabajone cytrynowe
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 5.00

Przygotował:

Sugarlady Agata Stankiewicz

Seria kulinarna:
Słodka jak Sugar 2 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • 5 żółtek
  • 90 g cukru drobnego
  • 60 g limoncello
  • skórka otarta z 1 cytryny
Do podania:
  • jeżyny lub inne owoce

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Żółtka z cukrem ucieraj do białości w kąpieli wodnej. Pod koniec powolnym strumieniem dolewaj limoncello i dodaj skórkę z jednej cytryny. Wyłóż deser do pucharków. Podawaj z jeżynami lub innymi ulubionymi owocami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA