Zabajone cytrynowe
Oceń przepis:
Przygotował:
Sugarlady Agata Stankiewicz
- Seria kulinarna:
- Słodka jak Sugar 2 (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 5 żółtek
- 90 g cukru drobnego
- 60 g limoncello
- skórka otarta z 1 cytryny
Do podania:
- jeżyny lub inne owoce
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Żółtka z cukrem ucieraj do białości w kąpieli wodnej. Pod koniec powolnym strumieniem dolewaj limoncello i dodaj skórkę z jednej cytryny. Wyłóż deser do pucharków. Podawaj z jeżynami lub innymi ulubionymi owocami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W