Rillettes z kaczki z grzankami i piklowanymi warzywami
Oceń przepis:
Przygotował:
Andrzej Andrzejczak
- Seria kulinarna:
- m jak mięso 2 (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z kaczki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 1 kaczka
- 6 kromek czerstwego chleba
- 500 g pikli z warzyw korzeniowych (rzepa, kalarepa, marchew, rzodkiew)
Marynata:
- 250 ml octu jabłkowego
- 200 g cukru
- 50 g sambalu
- 5 ząbków czosnku
- 20 g soli
- 1 l oleju
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kaczkę doprawiamy solą i pieprzem, pieczemy w 130 stopniach przez 6 godzin. Po upieczeniu mięso oddzielamy od kości.
Warzywa korzeniowe obieramy i kroimy w cienkie plastry, najlepiej za pomocą mandoliny, i układamy w słoikach. Składniki na marynatę gotujemy, lekko studzimy i blendujemy. Tak przygotowaną marynatą zalewamy warzywa.
Rillettes podajemy na grzankach z czerstwego chleba z piklami z warzyw korzeniowych.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z kaczki
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W