Torcik naleśnikowy z wędzonym łososiem
Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 3 duże jajka
- 1½ szklanki mleka 2%
- 12/3 szklanki mąki
- 1 łyżka cukru
- ¼ łyżeczki soli
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 1 szklanka piwa lub wody gazowanej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zmiksuj jajka z mlekiem, a następnie z mąką, cukrem i solą. Odstaw na 15 minut (lub wstaw do lodówki do momentu użycia), a przed smażeniem wmieszaj olej i piwo albo gazowaną wodę. Rozgrzej patelnię do naleśników lub patelnię z nie przywierającym dnem na średnim ogniu i lekko ją natłuść. Nałóż chochelką 2-3 łyżki ciasta naleśnikowego na środek naczynia i przechylając rozlej ciasto po całej powierzchni. Smaż, aż powierzchnia naleśnika wyschnie, a brzegi zaczną się lekko zawijać. Odwróć naleśnik, dosmaż przez 30 sekund i przełóż do ostygnięcia na tacę wyłożoną arkuszem pergaminu. Usmaż pozostałe naleśniki. Przechowuj je w temperaturze pokojowej, jeśli planujesz je zużyć tego samego dnia, albo zamroź (nie trzymaj ich w lodówce).
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na karnawał i imprezę
Kuchnia międzynarodowa
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W