Sos tatarski
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Mitch i Matt idą na ryby
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia polska
Składniki:
- 2 żółtka
- 3 łyżki octu z białego wina
- 1 łyżka musztardy diżońskiej
- 200 ml oleju roślinnego
- 1 łyżka posiekanych kaparów
- 1 łyżka posiekanych korniszonów
- 4 zielone oliwki
- posiekane
- 1 czerwona cebula
- posiekana
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- sok z cytryny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszać ze sobą żółtka, musztardę i ocet. Bardzo powoli dodawać olej delikatnie mieszając, aż do uzyskania gęstego majonezu. Doprawić solą i pieprzem. Dodać sok z cytryny. Cebulę, korniszony, kapary, natkę pietruszki i oliwki dodać do majonezu i wymieszać. Do momentu podania przechowywać w lodówce.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W