Sałatka z eskariolą i dressingiem z parmezanem

Sałatka z eskariolą i dressingiem z parmezanem
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotowanie:

Składniki:
½ główki eskarioli pokrojonej wzdłuż na grube pasy i w poprzek na cienkie paski
1 główka radicchio, pokrojona na cienkie paski
szklanki daktyli pokrojonych na cienkie paski
szklanki świeżego soku z cytryny (z 1 dużej sztuki)
½ łyżeczki musztardy Dijon
¼ szklanki tartego parmezanu plus kilka cienkich płatków
½ szklanki oliwy z pierwszego tłoczenia
świeżo mielony czarny pieprz

Przygotowanie:
Mieszamy eskariolę i radicchio w dużej misce. Dodajemy daktyle i kilka razy podrzucamy. W słoiku z nakrętką łączymy sok z cytryny, musztardę, tarty parmezan, oliwę i czarny pieprz. Potrząsając energicznie mieszamy. Polewamy sałatę i podrzucamy. Ścieramy na sałatkę jeszcze niewielką ilość parmezanu, kładziemy kilka płatków i podajemy.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA