Sałatka grzybowa

Sałatka grzybowa
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.70

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Oczyścić grzyby wilgotną ściereczką, obrać i odciąć nóżki (można z nich zrobić wywar). Obrać cytrynę i wycisnąć sok. Posiekać 3 ząbki czosnku. Obsmażyć kapelusze grzybów przez 5 – 6 min. Przewrócić i obsmażyć jeszcze przez minutę. Wrzucić do miski.
Rozgrzać oliwę i sok cytrynowy, a w nich czosnek, skórkę cytryny, liście laurowe, tymianek i papryczki. Podgrzewać przez 5 min, zalać grzyby marynatą i ostudzić. Nakryć i schłodzić przez noc w lodówce, raz przemieszać.
Przed podaniem posypać startą skórką z drugiej cytryny i resztą czosnku. Wymieszać sałatkę z natką pietruszki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA