Ceviche - sałatka z ryby marynowanej w soku limonki

Ceviche - sałatka z ryby marynowanej w soku limonki
Oceń przepis:
54 ocen Średnia ocena: 3.60

Składniki:

  • 2 limonki lub cytryny
  • 1 pomarańcza
  • 200g surowego grenadiera bez ości
  • 1 awokado
  • 10 pomidorków cherry
  • 1 mała cebula pokrojona w kostkę
  • sól
  • pieprz
  • marynowana papryka jalapeno
  • 2 łyżki posiekanych liści kolendry

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Surowego grenadiera pokroić w nieduże kawałeczki. Wycisnąć sok z pomarańczy i limonek, doprawić jalapeno i solą i zalać tym rybę. Odstawić przykrytą sosem rybę do lodówki na kilka godzin. Co jakiś czas sos należy zamieszać. Dodać cebulę i kolendrę. Przed podaniem sok powinno się odlać. Awokado pokroić w kostkę, a pomidory na ćwiartki. Wymieszać warzywa z rybą, skropić oliwą, ozdobić świeżą kolendrą, a na koniec posypać pieprzem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA