Ceviche - sałatka z ryby marynowanej w soku limonki
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.14)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki, Dania z ryb, Dania na karnawał i imprezę
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska, Kuchnia peruwiańska
Składniki:
- 2 limonki lub cytryny
- 1 pomarańcza
- 200g surowego grenadiera bez ości
- 1 awokado
- 10 pomidorków cherry
- 1 mała cebula pokrojona w kostkę
- sól
- pieprz
- marynowana papryka jalapeno
- 2 łyżki posiekanych liści kolendry
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Surowego grenadiera pokroić w nieduże kawałeczki. Wycisnąć sok z pomarańczy i limonek, doprawić jalapeno i solą i zalać tym rybę. Odstawić przykrytą sosem rybę do lodówki na kilka godzin. Co jakiś czas sos należy zamieszać. Dodać cebulę i kolendrę. Przed podaniem sok powinno się odlać. Awokado pokroić w kostkę, a pomidory na ćwiartki. Wymieszać warzywa z rybą, skropić oliwą, ozdobić świeżą kolendrą, a na koniec posypać pieprzem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na karnawał i imprezę
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W