Zupa z wędzonych sercówek
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Niebiańska kuchnia - wzloty i upadki (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Zupy, Owoce morza
- Kuchnia świata:
- Kuchnia brytyjska
Składniki:
- 25 g masła
- 1 mała cebula
- pokrojona w kostkę
- 1 por
- obrany i posiekany
- 1 mała marchewka
- posiekana
- 1 ziemniak pokrojony w kostkę
- 50 g wędzonego łososia pokrojonego w wąskie paseczki
- 120 ml wytrawnego białego wina
- 450 ml bulionu rybnego lub wody
- 225 g wędzonych sercówek
- łyżka posiekanej natki pietruszki
- 175 ml śmietany
- świeżo mielone sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej dużą patelnię. Wrzuć masło, poczekaj aż się spieni i dodaj cebulę, pora, marchewkę, ziemniaka i wędzonego łososia. Smaż przez 2-3 minut aż warzywa zmiękną. Wlej wino i zredukuj do połowy objętości. Dodaj bulion rybny lub wodę i zagotuj. Na końcu wrzuć sercówki. Zagotuj ponownie, dodaj pietruszkę i śmietanę i dopraw do smaku. Przykryj pokrywką i podgrzewaj przez 2-3 minuty. Podawaj w kokilkach, nakładając porcję ryby i sercówek na środek naczynia.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W