Ciasteczka brownie
Oceń przepis:
Przygotował:
Paul Merret
- Seria kulinarna:
- Ekonomia gastronomii (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka, Brownie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska
Składniki:
- 2 jajka od kur z wolnego wybiegu
- 130 g miałkiego cukru
- ½ łyżki kawy rozpuszczalnej zalanej odrobiną wrzątku
- 20 g masła
- 200 g gorzkiej czekolady
- połamanej na kawałki
- 30 g mąki pszennej
- przesianej
- ¼ łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 50 g orzechów makadamia
- 50 g białej czekolady
- posiekanej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Utrzyj jajka z cukrem, aż będą jasne i puszyste. Dodaj rozpuszczoną kawę i wymieszaj. W misce opartej na garnku z odrobiną gotującej się wody rozpuść czekoladę i masło (miska nie może dotykać powierzchni wody). Kiedy się stopią, zdejmij miskę z garnka i odstaw na 5 min do przestygnięcia. Po tym czasie wlej do miski z czekoladą i masłem mieszaninę kawowo-jajeczną i starannie wymieszaj, aż powstanie jednolita masa o konsystencji gęstego budyniu. Wsyp przesianą mąkę, proszek do pieczenia i sól i
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Ciasta i ciasteczka
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W