Klasyczne steki wołowe z grilla

Klasyczne steki wołowe z grilla
Oceń przepis:
52 ocen Średnia ocena: 3.40

Składniki:

  • steki wołowe (po 1 na osobę)
  • główka czosnku
  • przekrojona w poprzek
  • garść listków świeżego tymianku
  • garść mieszanki ziaren pieprzu (w różnych kolorach)
  • roztartych z grubsza w moździerzu
  • kilka łyżek oliwy
  • 100-150 ml czerwonego wytrawnego wina

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Włożyć steki do miski. Posypać ziołami i przyprawami, wymieszać, aby mięso przeszło równo ich aromatem. Wlać oliwę i wino, włożyć przekrojoną główkę czosnku, wymieszać. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Piec steki na średnio rozgrzanych węglach—trzy minuty z każdej strony, aby były średnio wysmażone, odpowiednio krócej lub dłużej dla steków krwistych i dobrze wysmażonych.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA