Szaszłyki po rosyjsku
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Nordycka kuchnia Sary La Fountain (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Dania z grilla
- Kuchnia świata:
- Kuchnia rosyjska, Kuchnia skandynawska, Kuchnia islandzka
Składniki:
- Szaszłyki:
- 200 g polędwicy z niedźwiedzia
- 350 g jagnięciny (z udźca)
Sos:
- 200 ml śmietany
- 50 g wódki
- 3 łyżeczki musztardy Dijon
- 1 cebula, posiekana
- 2,5 łyżeczki czosnku, startego
- 1,5 łyżeczki miodu
- 3 łyżki borówek brusznic
- ½ paczki bekonu, pokrojonego na małe kawałki
- Sól
Przybranie:
- posiekany koperek, borówki brusznice
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pokrój mięso na małe kawałki. Posól i zrumień szybko na patelni. Nabij na szpadki. Piecz 8 minut w piekarniku rozgrzanym do 175ºC. Usmaż w rondku cebulę i czosnek. Wlej wódkę i zostaw na chwilę na małym ogniu. Dodaj śmietanę, miód, musztardę i sól. Odparuj sos.
Usmaż bekon na chrupko. Podawaj szaszłyki z sosem, posiekanym koperkiem, smażonym bekonem i borówkami.
Usmaż bekon na chrupko. Podawaj szaszłyki z sosem, posiekanym koperkiem, smażonym bekonem i borówkami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z grilla
Dania mięsne
Kuchnia skandynawska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W