Ryby zapiekane na grillu w brytfance
Oceń przepis:
Przygotował:
Ainsley Harriott
- Seria kulinarna:
- Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Dania z grilla
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- filety z łososia lub troci
- sok z cytryny
- sól
- pieprz
- kilka ząbków czosnku
- pokrojonych na cienkie plasterki
- olej słonecznikowy i kilka łyżek masła do smażenia
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ryby skropić hojnie sokiem z cytryny, przyprawić pieprzem i solą, posypać plasterkami czosnku.
W solidnej brytfance rozgrzać na grillu olej słonecznikowy z kilkoma łyżkami masła. Włożyć ryby, przykryć folią aluminiową. Piec na lekko rozgrzanych węglach około 20 minut, polewając od czasu do czasu tłuszczem. Podawać z młodymi ziemniakami z wody z masłem.
W solidnej brytfance rozgrzać na grillu olej słonecznikowy z kilkoma łyżkami masła. Włożyć ryby, przykryć folią aluminiową. Piec na lekko rozgrzanych węglach około 20 minut, polewając od czasu do czasu tłuszczem. Podawać z młodymi ziemniakami z wody z masłem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z grilla
Kuchnia międzynarodowa
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W