Kurczak z winogronami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- m jak mięso (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z kurczaka
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 50 g masła
- sól
- pieprz
- 2 ząbki czosnku
- 6-7 ziaren kopru włoskiego
- 1 kiść winogron bez pestek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Piersi solimy i pieprzymy, następnie rozgrzewamy patelnię i obsmażamy piersi 2 min. Odwracamy na drugą stronę i dodajemy masło oraz grubo krojony czosnek i koper włoski. Całość smażymy przez 2 min. i ponownie odwracamy pierś, dodajemy winogrona i smażymy kolejne 2 min. Odwracamy kurczaka i smażymy z winogronami 2 min., przykrywamy pokrywką i odstawiamy na 6 min., żeby odpoczęły.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z kurczaka
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W